"Denk je dat de familie van Stig Broeckx of Antoine Demoitié de koers nog zo charmant vindt?"

Redactie
| 21 reacties
"Denk je dat de familie van Stig Broeckx of Antoine Demoitié de koers nog zo charmant vindt?"

De Nederlander Niki Terpstra is al een tijdlang voorstander om iets te doen aan de veiligheid van de renners in de koers. Een kleiner peloton is alvast een eerste maatregel, maar de renner van Quick-Step Floors hekelt nog andere dingen, zoals de VIP's bijvoorbeeld.

Het peloton afslanken is dus niet genoeg volgens Terpstra. "Er moet meer gebeuren. Vorig jaar zijn er verschrikkelijke ongevallen veroorzaakt door motoren in de koers. Een jaar later is er amper iets veranderd. Wielrennen is zo ouderwets", opent Terpstra in HNB. "Of dat niet charmant is? Denk je dat de familie van Stig Broeckx of Antoine Demoitié het zo charmant vindt?"

"Als die motoren er niet waren, waren die ongevallen niet gebeurd. Herinner je je Johnny Hoogerland die in de Tour in de prikkeldraad viel? Ik zat die dag ook in de kopgroep. In de finale werd ik gelost. Ik reed alleen tussen de kopgroep en het peloton in en werd opeens voorbijgezoefd door twintig wagens met vips in. Ze reden mij bijna omver. Ach ja... Ik was toch gelost, ik was niet belangrijk."

VIP's

En dus vindt de Nederlander het niet logisch dat er nog steeds zoveel auto's in het peloton rijden. "Noem mij eens een andere sport waar VIP's op het speelveld aanwezig mogen zijn? Bij een hoekschop komt er plots geen wagentje met VIP's postvatten in de middencirkel", klinkt het.

"Of een gewone wagen met vips die meerijdt tijdens een Formule 1-wedstrijd... Zie je het al voor je? Nou, dat was dicht bij de actie. Leuk zeg. Dat kan je je toch niet voorstellen? In de koers is dat allemaal normaal", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties