Greg Van Avermaet trekt dan toch met zorgen naar de 'Hel van het Noorden'

Redactie
| 10 reacties
Greg Van Avermaet trekt dan toch met zorgen naar de 'Hel van het Noorden'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft woensdag de finale van Parijs-Roubaix verkend. Maar één ding baart de kopman van BMC dan toch wat zorgen: na de Ronde van Vlaanderen kampt van Avermaet met een snijwonde in zijn heup.

Van Avermaet kwam op de Oude Kwaremont ten val en hield er ondanks zijn tweede plek toch last aan over door die snijwonde. "Die is vastgemaakt met stickers zodat de wonde kan dichtgroeien", legt hij uit in HNB. "Het is nu de derde dag na die bewuste val en ik ben natuurlijk nog een beetje stijf, maar tegen zondag zal dat wel verdwenen zijn.”

De verkenning was alleszins een opsteker. "Het was een beetje hetzelfde als anders, maar het is goed dat ik er geweest ben. Intussen was het toch al twee jaar geleden dat ik die stroken nog eens bereden heb. Met de weersvoorspellingen kan ik zeker leven. Een droge Parijs-Roubaix ligt me sowieso beter dan een natte editie."

Géén absolute favoriet

"Roubaix is toch nog meer een wedstrijd voor types als Degenkolb, Kristoff en Boonen. Sagan zal er ook zeker bij zijn en ik zal daar wel ergens tussen zitten. Maar voor mij moet het toch nog net iets meer meezitten om te winnen. Die explosieve klimmetjes als in de Ronde en in de Amstel Gold Race liggen me toch beter. Over vlakke kasseien rijden kan ik wel, want ik was al eens derde en vierde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties