Jonge landgenoot wil na 'complimentjes van Lefevere' volgend jaar een stap hogerop

Redactie
| 0 reacties
Jonge landgenoot wil na 'complimentjes van Lefevere' volgend jaar een stap hogerop

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sport Vlaanderen-Baloise heeft in het verleden al heel wat renners opgeleid en gelanceerd om zo een mooie carrière tegemoet te gaan. Ook de jonge Bert Vanlerberghe liet al mooie dingen zien en is klaar voor de stap hogerop.

De 24-jarige Vanlerberghe is zo goed als zeker aan zijn laatste seizoen bezig bij Sport Vlaanderen-Baloise. "Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik volgend jaar weg wil bij Sport Vlaanderen-Baloise", opent hij in HNB. "Ik voel me klaar voor de volgende stap."

Al weet hij ook wel dat hij wellicht in een dienende rol zal moeten rijdne. "Ik ben mij ervan bewust dat ik niet de kwaliteiten heb om kopman te worden van een grote ploeg, maar ik zou wel een goede knecht of lead-out van een sprinter kunnen zijn", klinkt het.

Complimentje Lefevere

"Ik ben ­sowieso op zoek naar een ploeg die mikt op de Vlaamse klassiekers. Daar kan ik als helper een rol spelen in de finale. Patrick ­Lefevere gaf me na de Eneco Tour ­vorig jaar een paar complimentjes. Dat is leuk, maar de plaatsjes bij Quick Step zijn duur", besluit Vanlerberghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties