Lotto Soudal trekt met ongewoon tactisch plannetje naar 'Hel van het Noorden'

Redactie
| 16 reacties
Lotto Soudal trekt met ongewoon tactisch plannetje naar 'Hel van het Noorden'

Lotto Soudal krijgt zondag nog een allerlaatste kans om toe te slagen in de kasseiklassiekers. Vandaag gingen ploegleider Herman Frison en zijn renners het parcours van Parijs-Roubaix verkennen.

"Zondag zal de wind uit zuidelijke richting komen, dat betekent dat die in de rug zal staan en we ons aan een snelle koers kunnen verwachten", aldus Frison. "Het zal een warme en stoffige Parijs-Roubaix dus. Tijdens de verkenning zijn Tony Gallopin en Jelle Wallays ten val gekomen. We moeten afwachten hoe de knie van Tony en de hand van Jelle evolueren."

De tactiek is opvallend, want er is geen echte kopman bij de ploeg. "Wij staan aan de start zonder uitgesproken kopman. Helaas kunnen we door de resultaten van de afgelopen koersen, niemand echt naar voor schuiven. We beschikken over een aantal renners die in het verleden al hebben bewezen goed over kasseien te rijden."

" De afgelopen weken holden we vaak achter de feiten aan"

En dus hopen ze bij Lotto Soudal op een positieve afloop in Roubaix. "Hopelijk kunnen we collectief sterker presteren dan de voorbije wedstrijden. De komende dagen zullen we ons strijdplan bepalen en dan is het zondag aan ons om dat zo goed mogelijk uit te voeren. De afgelopen weken holden we vaak achter de feiten aan en dat moeten we zondag te allen prijze vermijden", besluit Frison.

De selectie van Lotto Soudal voor Parijs-Roubaix: Lars Bak, Jens Debusschere, Tony Gallopin, André Greipel, Nikolas Maes, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Jelle Wallays

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties