Ploegmaat van Boonen droomt van winst in Roubaix, maar zondag telt er maar één ding

Redactie
| 6 reacties
Ploegmaat van Boonen droomt van winst in Roubaix, maar zondag telt er maar één ding

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Quick-Step Floors zijn de ogen komende zondag allemaal op Tom Boonen gericht voor een vijfde en laatste kassei in Roubaix. Toch heeft de ploeg van Patrick Lefevere nog enkele pionnen om uit te spelen.

Denk maar aan Yves Lampaert, twee weken geleden nog winnaar in Dwars door Vlaanderen. Al is die vooral ook bezig met de vijfde kassei van zijn ploegmaat. "Ik wil Tom daar graag aan helpen", opent Lampaert in HNB. "Zondag ben ik niet echt bezig met een persoonlijk resultaat, maar wil ik meeschrijven aan een stukje wielergeschiedenis met Tom."

Persoonlijke ambities heeft Lampaert zondag niet. "Ooit wil ik die koers winnen. Parijs-Roubaix is mijn lievelingskoers en ligt me beter dan de Ronde van Vlaanderen. Mijn tijdrijderscapaciteiten komen er iets beter tot zijn recht. Deze laatste wedstrijd met Tom ben ik, net als alle andere renners van de ploeg, supergemotiveerd om hem aan die vijfde kassei te helpen."

"Parijs-Roubaix is mijn lievelingskoers en ligt me beter dan de Ronde van Vlaanderen"

"Voor mij telt zondag het collectief. Tom is onze kopman en in het ideale scenario wint hij zondag, maar we weten ook dat in Parijs-Roubaix veel fout kan lopen. Dan is het goed om weten dat je een sterke ploeg achter de hand hebt", klinkt het.

Kopmannen genoeg, maar iedereen denkt dus wel aan Boonen. "Er zijn nog veel andere jongens goed in vorm, zoals Terpstra, Stybar en Trentin en zelf ben ik ook nog in goede doen. We hebben meerdere pionnen waarmee we kunnen spelen, maar we hopen wel op Tom", besluit Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties