Renner van Lefevere haalt uit: "FC De Kampioenen speelt toch ook niet mee in de Champions League?"

Redactie
| 13 reacties
Renner van Lefevere haalt uit: "FC De Kampioenen speelt toch ook niet mee in de Champions League?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra beseft dat er nog steeds heel wat kan gedaan worden aan de veiligheid van de renners in het peloton. Hij hekelt het feit dat er zoveel kritiek op schijfremmen komt, maar heeft ook een voorstel om het koersgebeuren veiliger te maken.

"Ik heb heel veel ideeën om de koers veiliger te maken, maar er wordt nu meer drukte gemaakt om veilige schijfremmen dan om de veiligheid zelf", opent Terpstra in HNB. "Ik vind die discussie over de schijfremmen belachelijk. Hoe kan een remsysteem dat de veiligheid bevordert in godsnaam een punt van discussie zijn? Daar zakt je broek toch van af?"

"Waarom moeten er pro-continentale ploegen meerijden in WorldTour-koersen?"

Concreet wil Terpstra minder renners in het (WorldTour-)peloton. "Het peloton is te groot. Waarom moeten er pro-continentale ploegen meerijden in WorldTour-koersen? Noem mij eens een andere sport waar kleine ploegen mee mogen doen in de hoogste liga? FC De Kampioenen speelt toch ook niet mee in de Champions League?"

De Nederlander benadrukt wel dat hij geen probleem heeft met die teams. "Pas op: ik heb niks tegen de pro-continentale ploegen. Ik ben zelf op het laagste niveau gestart. Maar er zijn genoeg wedstrijden, die niet tot de WorldTour behoren, waar die ploegen wel kunnen koersen tegen WorldTour-teams. Een renner die goed genoeg is, komt er wel", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties