Sep Vanmarcke denkt aan opvallende wijziging programma na teleurstellende voorjaar

Redactie
| 5 reacties
Sep Vanmarcke denkt aan opvallende wijziging programma na teleurstellende voorjaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sep Vanmarcke zal zoals verwacht zondag niet aan de start staan van Parijs-Roubaix en heeft er zo een voorjaar in mineur opzitten. De renner van Cannondale-Drapac denkt er nu wel aan om de Tour in zijn programma op te nemen.

Voor Vanmarcke was het een voorjaar vol pech. "Het is uiteraard een mentale klap, maar anderzijds... Het is niet de eerste tegenslag dit voorjaar", opent Vanmarcke in HLN. "Ik loop al weken achter de feiten aan. Dan is dit een extra klap, maar niet dié mokerslag die ik zou ervaren mocht dit nu plots gebeurd zijn. Ik heb nooit naar mijn topvorm kunnen toegroeien en nu is het definitief over en out."

Knie, pink en hand

Vanmarcke heeft verscheidene blessures overgehouden aan zijn valpartij. "Mijn knie is zeer stram, ik kan hem amper plooien. Mijn gebroken rechterpink doet verschrikkelijk veel pijn bij de minste schok en aan mijn linkerhand is elke vinger geschaafd. Ik kan zelfs mijn stuur niet vasthouden. De schaafwonden over de rest van mijn lijf zijn eigenlijk maar bijzaak."

"Oorspronkelijk was het toewerken naar het najaar: Eneco Tour, Plouay, de Canadese Wereldbekers, het WK, noem maar op. Ik vind nog steeds dat ik daar moet op focussen, maar misschien wordt de Tour nu wel een optie. Al is het vooral om te knechten. Maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Ik wil afwachten hoe de ploegleiding het ziet", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties