Voormalige rivaal Fabian Cancellara heeft niets dan bewondering voor Tom Boonen

Redactie
| 6 reacties
Voormalige rivaal Fabian Cancellara heeft niets dan bewondering voor Tom Boonen
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het waren sowieso de twee grootste concurrenten in het afgelopen decennium, maar na komende zondag zijn ze allebei uit het wielerpeloton verdwenen. Fabian Cancellara hing vorige winter de fiets aan de haak, Boonen doet het na Parijs-Roubaix.

Cancellara is één van de beste personen die dus over de renner Boonen kan spreken. Echte vrienden waren ze niet, wel goede collega's. Cancellara vindt het knap hoe Boonen met zijn populariteit omging. "Ik had in Zwitserland niet dezelfde druk als Boonen in België. Tom won al erg jong grote koersen. Hij kreeg een enorme status in Vlaanderen", klinkt het in HLN.

"Maar jonge mensen willen ook leven, dat is normaal. Hij heeft moeilijke periodes gekend. Er doken verhalen op over zijn attitude. First they love you, and then they hate you... Maar Tom is ook een mens. Hij is destijds niet alleen voor het geld naar Monaco verhuisd, maar ook voor een stuk vrijheid. Als je in je eigen land geen lucht hebt om te ademen, kan je verstikken."

"Als je in je eigen land geen lucht hebt om te ademen, kan je verstikken"

Toch is Boonen daar zeker de laatste jaren erg positief mee omgegaan. "Natuurlijk hebben wij als renner ook een grote verantwoordelijkheid, 365 dagen per jaar. Tom heeft geleerd met zijn status en de aandacht om te gaan, op de best mogelijke manier. Ik vind het knap hoe hij na moeilijke periodes altijd teruggevochten heeft", besluit Spartacus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties