BMC-ploegleider ziet nieuwe uitdaging voor Van Avermaet: "Waarom niet?"

Redactie
| 9 reacties
BMC-ploegleider ziet nieuwe uitdaging voor Van Avermaet: "Waarom niet?"

Greg Van Avermaet gaat na zijn triomf op de piste van Roubaix volgende zondag op zoek naar de zege in de Amstel Gold Race. Volgens ploegleider Alan Peiper maakt de olympische kampioen ook daar een goede kans, al zitten ze bij BMC met nog iets in hun hoofd.

Van Avermaet heeft na zijn eerste zege in een Monument nu ook een straatlengte voorsprong op Peter Sagan in de WorldTour. Ploegleider Alain Peiper droomt dan ook luidop van winst. "Greg staat met een fikse voorsprong aan de leiding in de WorldTour. Waarom zou hij niet proberen om daar de rest van het jaar te blijven?"

Na de Gold Race is Luik-Bastenaken-Luik mogelijk ook een optie. "Misschien beslissen we al deze week. Maar niet nu, zo kort na de koers. We moeten eerst een beetje rustiger worden. We gaan zeker Gregs mening vragen. We willen dat onze renners mee beslissen over hun programma", klinkt het in HNB.

'Minder explosief'

"Greg is misschien minder explosief dan Valverde of Contador op de Ardense beklimmingen, maar hij kan die koers ook winnen. Mijn grootste bedenking is dat Greg al lang aan het 'pushen' is en dat hij vanaf komend weekend tegenover frisse renners komt te staan. Dat kan een probleem zijn."

"Anderzijds: dit is Van Avermaet. Hij heeft een ongelofelijk vermogen om diep te gaan. En niet zomaar één keer. Telkens als je denkt dat hij kapot is, gaat hij nog een keer", besluit Peiper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties