Ex-ploegmaat en vriend Tom Boonen in tranen na ontgoochelende Roubaix

Redactie
| 4 reacties
Ex-ploegmaat en vriend Tom Boonen in tranen na ontgoochelende Roubaix

Parijs-Roubaix is uiteindelijk op een ontgoocheling uitgedraaid voor Stijn Vandenbergh (AG2R-La Mondiale). De ex-ploegmaat van Tom Boonen koerste attent mee voorin, maar werd genekt door pech.

"Het was een zeer lastige koers", doet Vandenbergh zijn verhaal. "Voor het Bos van Wallers had ik wat voorsprong met Jelle (Wallays). Het was een opdracht van de ploeg om iemand mee te hebben voor Oliver (Naesen). Daarna begon de pech. Oliver en ik reden op hetzelfde moment lek. Ik kreeg een wiel van de neutrale wagen. Daarna reed ik nog eens lek en kwam ik ten val."

Vandenbergh moest na afloop getroost worden. "Ik voelde me zeer sterk vandaag. Vandaar die ontgoocheling. Die tranen zijn pure emoties", klinkt het bij Sporza. "Ik moet niet onder stoelen of banken steken dat het een slecht voorjaar was, maar het geluk zat niet aan mijn zijde. Ik kan niet tevreden zijn."

Laatste koers Boonen

"Vandenbergh reed bovendien zijn laatste koers met ex-ploegmaat Tom Boonen. "In het begin van de koers hebben we elkaar gezien. 'Tot in de finale', hadden we gezegd. Tom heeft een mooie carrière gehad. Ik ben blij dat ik vijf jaar voor hem heb gewerkt. Ik denk zeker dat we elkaar nog zullen zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties