Landgenoot finisht verrassend 8e in Roubaix: "Dit voelt aan als een overwinning"

Redactie
| 1 reacties
Landgenoot finisht verrassend 8e in Roubaix: "Dit voelt aan als een overwinning"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Trek-Segafredo finishte in Parijs-Roubaix met maar liefst drie renners in de top tien. Jasper Stuyven (4e) en Edward Theuns (8e) bleven hun kopman John Degenkolb voor, die het met een 10e plek moest doen.

Maar voor Gentenaar Edward Theuns voelde de 8e plek aan als een overwinning. Vorig jaar miste hij het tweede deel van het seizoen na een valpartij in de Tour, waarbij hij zwaar geraakt was aan zijn rug. "Ik ben zo gelukkig", liet Theuns weten bij Sporza." Negen maanden na mijn crash in de Tour eindig ik hier in de top 10."

"Dit is een enorme stap voorwaarts" - Edward Theuns

"Ik heb altijd gedacht dat de monumenten zoals de Ronde en Roubaix te zwaar waren voor mij. Dit is een enorme stap voorwaarts", vervolgt de renner. "MIjn rug heb ik niet gevoeld. Ik had vooraf wat schrik van de kasseien, maar mijn fiets was super en ik had de juiste druk in mijn banden."

Trek-Segafredo was met de drie plaatsen in de top tien dus goed vertegenwoordig. "Dat is altijd goed, maar als je met zijn drieën op zicht op de top 3 hebt, dan is het jammer dat je niet op het podium staat", zucht Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties