Patrick Lefevere haalt na afloop van Parijs-Roubaix stevig uit naar 'bende kleuters'

Redactie
| 50 reacties
Patrick Lefevere haalt na afloop van Parijs-Roubaix stevig uit naar 'bende kleuters'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen vijfde kassei voor Tom Boonen in Parijs-Roubaix, wel een tweede plek voor Zdenek Stybar bij de troepen van Patrick Lefevere. Al was de ploegmanager net als Tom Boonen zelf wel niet te spreken over het koersgedrag van sommigen.

"Ik zag veel toppers op papier, maar helaas niet in de praktijk. Als je begrijpt wat ik bedoel", zei een cynische Lefevere. "Ook Tom vond dat er alweer heel laf werd gekoerst. Elke keer op het wiel springen, inhouden, weer aanzetten... Stuk voor stuk mannen die vooraf pretenderen dat ze Parijs-Roubaix kunnen winnen", doelt hij onder meer op Degenkolb.

"In de finale zitten ze elkaar wel aan te staren als een bende kleuters. Tja, dan hoef je ook niet verbaasd te zijn dat je daar wordt voor afgestraft", aldus de ploemanager van Quick-Step. Stybar was goed mee met Van Avermaet, daarachter zat Boonen in een achtervolgend groepje. Het gat werd echter niet meer dichtgereden.

"Als je écht de benen hebt, rijd je naar de koplopers toe"

"Je kan zeggen dat hij, met Stybar voorop, wat tactisch in de tang zat. Maar als je in een wedstrijd als Parijs-Roubaix écht de benen hebt, rijd je naar de koplopers toe. Dan mag dat normaal gezien geen probleem vormen. Mooi was wel dat hij zich nog één keer volledig in de strijd gooide", klinkt het in HLN.

Volgens Lefevere had Boonen dan ook niks verkeerd gedaan. "Tom deed perfect wat hij moest doen. Ook hij had er wellicht meer van verwacht, maar oké, hij bereikte veilig en wel Roubaix en dat is het belangrijkste. Als je niet wint, is het altijd sneu, natuurlijk. Maar we mogen niet klagen. Met Terpstra en Lampaert er nog bij was het misschien wél vlotter gegaan", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties