Tom Boonen reageert gefrustreerd na laatste Roubaix en viseert één man in het bijzonder
Redactie
| 43 reacties

Tom Boonen reageert gefrustreerd na laatste Roubaix en viseert John Degenkolb

Tom Boonen reageert gefrustreerd na laatste Roubaix en viseert één man in het bijzonder

Voor Tom Boonen zit zijn carrière als profrenner er nu helemaal op. De renner van Quick-Step Floors kon geen vijfde kassei veroveren in Parijs-Roubaix en kwam als 13e over de meet.

Na de koers, toen Boonen wat opgefrist was, reageerde hij gefrustreerd. "Toen we aan de sprint begonnen, dacht ik: 'Waarom nog?'. Ik was blij dat ik er geraakt was", opende Boonen bij Sporza. "Uiteindelijk ben ik de hele dag niet in de running geweest. Ik werd heel hard geschaduwd door Degenkolb. Hij reed de lafste koers van zijn leven, denk ik."

Voor Stybar

Uiteindelijk werd er dan bij Quick-Step in het slot de kaart Stybar getrokken. "Ik heb zelf gezegd dat hij mocht gaan. Ik voelde me de hele dag niet super. Op de stroken waar ik toch de forcing zou kunnen voeren, stond er tegenwind. Stybar kreeg iets meer vrijheid dan ik. Het waren de omstandigheden die maakten dat we zijn kaart trokken."

"Tot heel diep in de finale geloofde ik wel nog dat ik kon winnen. Uiteindelijk schommelde onze achterstand steeds rond de dertig seconden, maar helaas viel het bij ons altijd direct stil. Er is nooit echt gereden in het groepje", was Boonen ontgoocheld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties