Zdenek Stybar verbijt de ontgoocheling na gemiste kans in Parijs-Roubaix

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 32 reacties
Zdenek Stybar verbijt de ontgoocheling na gemiste kans in Parijs-Roubaix

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar was zondag erg dicht bij een eerste zege in een grote klassieker. Het was Greg Van Avermaet die roet in het eten gooide na een sprint op de piste van Roubaix.

"We steunden Tom vandaag", doet Stybar zijn verhaal. "We wilden 100% voor hem rijden, dat verdiende hij. Toen hij in de achtervolgende groep zat, hoopte ik dat hij terug kon komen. Pas toen het gat rond de 40 seconden was begon ik aan mijn eigen kansen te denken. We namen het initiatief en controleerden de koers vanaf het begin."

Op de piste van Roubaix vocht Stybar een beklijvende sprint uit met Van Avermaet en drie anderen. "Het is teleurstellend om als tweede te finishen. Toch kan ik blij zijn met de manier waarop ik reed. Op een bepaalde moment had ik krampen en dacht ik dat mijn koers over was. Ik bleef echter gefocust en haalde het tot in het velodrome."

Gokken

Toch spreekt de Tsjech over een gemiste kans. "Ik had misschien nog 50 meter moeten wachten, maar in Roubaix is het altijd een gok. Jammer dat ik mijn eerste zege in een Monument niet kon boeken, maar dit is pas mijn vijfde volledige wegseizoen en ik heb vertrouwen in dat er nog kansen komen", is hij strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties