Philippe Gilbert moet noodgedwongen forfait geven voor Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 48 reacties

Philippe Gilbert niet in Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik na scheurtje in nier

Philippe Gilbert moet noodgedwongen forfait geven voor Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Philippe Gilbert zal de rest van het Ardennenluik niet kunnen afwerken. De renner van Quick-Step Floors die dit jaar al de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race won, kampt met een scheurtje in zijn nier.

Gilbert mocht gisteren de handen in de lucht steken in de Amstel Gold Race, maar de Waal van Quick-Step Floors was eerder in de wedstrijd ten val gekomen. Na onderzoeken in het ziekenhuis blijkt dat Gilbert met een scheurtje in zijn nier kampt. Hij mag zo een week niet koersen en mist dus de Waalse Pijl van woensdag en Luik-Bastenaken-Luik van komende zondag.

In 2011 schreef Gilbert nog zowel de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. "Toen ik ten val kwam, voelde ik wel pijn", legt Gilbert uit. "Maar naarmate de koers vorderde, nam de pijn af. Maar na de koers kwam de pijn in mijn onderrug terug. Toen hebben we besloten om naar het ziekenhuis te gaan. Normaal zal ik al binnen een week opnieuw kunnen trainen."

"Wat ik verwezenlijkt heb, maakt me erg blij"

Voor Gilbert was het alvast wel een succesvol voorjaar. "Dit was één van mijn beste jaren", aldus de renner. "Wat ik verwezenlijkt heb, maakt me erg blij. Spijtig dat ik er niet meer zal zijn in de komende wedstrijden van deze week, want de conditie was echt goed. Maar ons team is erg sterk en ik ben er zeker van dat er nog goede resultaten zullen volgen", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties