Greg Van Avermaet ziet één grote topfavoriet voor winst in Luik-Bastenaken-Luik
Redactie
| 4 reacties

Ook Greg Van Avermaet tipt Alejandro Valverde in Luik-Bastenaken-Luik

Greg Van Avermaet ziet één grote topfavoriet voor winst in Luik-Bastenaken-Luik

Voor Greg Van Avermaet komt er zondag in Luik-Bastenaken-Luik een einde aan een slopend maar succesvol voorjaar. De BMC-renner ziet na de Waalse Pijl één grote favoriet voor 'La Doyenne': Alejandro Valverde.

Ook Van Avermaet is onder de indruk van de 37-jarige Valverde. "Voor dit soort koersen is het gewoon ondenkbaar om een tiercé op te maken zonder de naam Valverde erin", klinkt het in HLN. "Ook op z'n 37ste blijft hij een fenomeen. Zo veelzijdig, zo sterk. Je moet hem vrezen op elk type parcours. Hij kan zelfs grote ronden winnen. Alles wat hij doet, lijkt vanzelfsprekend."

En bovendien is hij ook nog eens regelmatig. "Hij blijft zijn niveau ook aanhouden van de eerste tot de laatste dag van het seizoen. Weinigen die dát kunnen", lacht de BMC-renner. "In die zin herken ik mezelf een beetje in hem. Ik vind het onterecht dat zijn prestaties in twijfel worden getrokken. Bekijk dat palmares: hij is de meest complete renner van het voorbije decennium."

"Bekijk dat palmares: hij is de meest complete renner van het voorbije decennium"

"Een supertalent met grote motor, die altijd 100% voor zijn vak heeft geleefd en alle generaties óverleeft. Hij is ook zondag in Luik dé topfavoriet. Wie wil winnen, moet hém voorbij. We zien wel wat we tegen Valverde kunnen beginnen. Makkelijk afrekenen wordt het niet. Volgen zou al heel wat zijn. Dan kom je wellicht al een eind ver", besluit de olympische kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties