Imposante Valverde rijdt zich in geschiedenisboeken: "Deze wedstrijd is voor mij gemaakt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Alejandro Valverde tevreden met zijn vijfde zege in de Waalse Pijl

Imposante Valverde rijdt zich in geschiedenisboeken: "Deze wedstrijd is voor mij gemaakt"

Er werd in aanloop naar de Waalse Pijl slechts naar één renner gekeken voor een nieuwe zege. Alejandro Valverde won de koers de afgelopen drie seizoenen en kon al voor een vijfde keer winnen in Hoei, wat hij ook met verve deed.

"Dit was een overwinning die tot stand kwam door vertrouwen, sterkte en de steun van een geweldige ploeg", liet Valverde weten bij zijn team. "Ik had op voorhand heel wat respect voor de concurrentie, maar ik wist dat ik in uitstekende vorm verkeerde en daarvan gebruik moest maken."

'Uitstekende vorm'

Heel de Movistar-ploeg deed er alles aan om 'El Imbatido' in een zo gunstig mogelijk positie af te zetten. "We geloofden in de overwinning. De hele ploeg heeft hard gewerkt om de zege mogelijk te maken. Er waren heel wat aanvallen van BMC en Quick-Step in de laatste 50 kilometer, maar die hebben we allemaal afgeketst."

Valverde maakte het daarna al voor de vijfde keer af op de Muur van Hoei. "We wisten dat het moeilijk zou worden, want er kan er maar eentje winnen. Maar om eerlijk te zijn, voelt dit aan als een wedstrijd die voor mij gemaakt is", besluit Valverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties