Van Avermaet eerlijk: "Misschien was ik te zelfzeker"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet eerlijk: "Misschien was ik te zelfzeker"

Geen tweede ritwinst op rij voor Greg Van Avermaet. De BMC-renner moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Anthony Perez in de voorlaatste rit van de Ronde van Luxemburg. "Ik ben nog geen 100 procent", aldus Van Avermaet.

"Als je een wedstrijd verliest, moet je altijd nadenken over de dingen die je juist en fout hebt gedaan", aldus Van Avermaet na zijn tweede plek. "Ik ben niet echt blij met die tweede plaats vandaag. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik misschien iets te vroeg ging en dat ik een beetje te zelfzeker was."

Uiteindelijk ging Anthony Perez (Cofidis) met de overwinning aan de haal. "Toen Anthony naast mij kwam, had ik niet meer de kracht om mee te gaan. Ik ben nog geen 100 procent en dan is het misschien logisch dat je af en toe geklopt wordt."

"Het was echt een finish op mijn lijf geschreven"

Van Avermaet mag de laatste rit wel in de leiderstrui starten. Toch baalt hij vooral. "Het was echt een finish op mijn lijf geschreven. Ik was er vrij zeker van dat ik het zou kunnen, maar soms moet je toegeven dat iemand anders het beter heeft gedaan dan jijzelf", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties