πŸŽ₯ Marianne Vos pakt uit met meesterlijke sprint na zeer pikante etappe met waaiers

πŸŽ₯ Marianne Vos pakt uit met meesterlijke sprint na zeer pikante etappe met waaiers
Foto: © photonews

In La Vuelta Femenina kregen we op zaterdag een heel lastige etappe voorgeschoteld. Niet meteen het hooggebergte, maar wel continu op en af en met hier en daar ook open stukken met mogelijkheden tot waaiers. En dus was het afwachten of Vollering of andere toppers zich zouden laten verschalken.

Onderweg van San Esteban de Gormaz naar Sigüenza stond er behoorlijk wat wind en dus was het afwachten of er toppers zich zouden laten verschalken in het spel van de waaiers. Er werd uiteindelijk flink koers gemaakt.

Geen van de belangrijke rensters liepen daarbij echter averij op, waardoor we ons op een slotmuurtje vooral konden gaan opmaken voor een strijd om de ritzege en een clash tussen de topfavorieten in de zoektocht naar secondenwinst.

Meesterlijke Vos regelt de sprint

Perkins, Tonetti, Howe, Kiesenhofer, Louw, Zanardi, Molenaar, Vargas en Magalhaes reden een tijdje met negen voorop, ook Kastelijn deed eens een poging waarbij ze een halve minuut voorsprong wist te pakken, zonder succes.

Uiteindelijk gingen we in Siguenza op een steile pente van zo'n 500 meter naar een weergaloze sprint bergop met alle toppers in de eerste waaier. En daarin zouden we uiteindelijk een hele sterke Marianne Vos zien.

Op zo'n 150 meter van de strijd schudde ze hard aan de boom, niemand kon nog riposteren.  Kristen Faulkner en Elisa Longo Borghini werden tweede en derde, Vollering werd vierde en verliest geen of weinig seconden in de stand. Zij blijft dan ook leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties