Theuns trekt pijnlijke conclusie na nieuwe mentale opdoffer in Dauphiné: "Ik moet realistisch zijn"
Redactie
| 0 reacties

Edward Theuns past voor de Ronde van Frankrijk

Theuns trekt pijnlijke conclusie na nieuwe mentale opdoffer in Dauphiné: "Ik moet realistisch zijn"

Edward Theuns zal vandaag niet meer aan de start staan in de Dauphiné. De renner van Trek-Segafredo kwam gisteren ruim buiten tijd aan in de tweede etappe. Hij is dan ook realistisch met het oog op de Tour de France.

Theuns is naar eigen zeggen niet ziek. Al is zijn operatie van eind april (waar de bouten van een val van vorig jaar in de Tour uit zijn lichaam werden verwijderd, red.) mogelijk wel een verklaring. En ook in de Baloise Belgium Tour kwam hij zwaar ten val. "Ik heb doorgebeten en die ronde uitgereden, maar ik denk dat het allemaal een beetje zijn tol eist."

"Ik denk dat ik te veel hebben willen doen om terug te keren, dat mijn lichaam niet klaar was om zo snel na een operatie zoveel te trainen en te koersen. Het is de eerste keer dat ik buiten tijd eindig in een koers. Dat is mentaal wel even slikken. Maar ik moet de knop omdraaien", klinkt het bij Sporza.

Tour

Theuns zal dan ook passen voor de Tour de France, die op 1 juli van start gaat in het Duitse Düsseldorf. "Ik moet de droom om met de ploeg en Contador te strijden voor het klassement opbergen. Ik had dat zo graag gedaan, maar ik moet realistisch zijn."

"De Tour komt heel dichtbij en deze vorm zal in 3 weken tijd niet enorm verbeteren. De ploeg wil ook met de sterkste renners naar de Tour. Dat begrijp ik. Ik hoor daar momenteel niet bij. Helaas", besluit een teleurgestelde Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties