Belg van Wanty-Groupe Gobert solliciteert openlijk na sterke prestatie in Daupiné: "Hoop op Tour-selectie"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Thomas Degand hoopt na sterke prestatie in Dauphiné naar de Tour te mogen

Belg van Wanty-Groupe Gobert solliciteert openlijk na sterke prestatie in Daupiné: "Hoop op Tour-selectie"

De renners van Wanty-Groupe Gobert hebben zich al laten gelden in deze Dauphiné. Ook in de koninginnenrit van vandaag was er met Thomas Degand een landgenoot mee in de kopgroep van 17 renners.

"Het parcours was zwaar, dus het was niet gemakkelijk om in de ontsnapping te raken", aldus onze landgenoot. "Eerst maakte ik deel uit van een groep van 5 renners, vervolgens van 15 en tenslotte 17. De wind zat tegen gedurende 60 kilometer, maar we hebben samengewerkt om zoveel mogelijk tijd te vergaren."

Degand werd uiteindelijk bijgehaald, maar was nog van nut voor zijn ploegmaat. "Op de top van de klim werd ik bijgehaald door de groep met de favorieten. Ik kon Guillaume (Martin) nog helpen en hem afzetten aan de voet van de Alpe. Dat was niet makkelijk, want de energietank was bijna leeg. Dan ben ik op eigen tempo tot aan de finish gereden."

Tour de France

Missie alvast geslaagd voor Degand. "Met een 35ste plek in het algemene klassement zou ik anoniem gebleven zijn. Ik wilde me dus graag tonen in de koninginnenetappe van deze Dauphiné. Ik wilde tonen dat ik hier een plaats heb, en hoop geselecteerd te worden voor de Ronde van Frankrijk. Het was een geslaagde dag", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties