Peter Sagan heeft verklaring voor zijn opvallende zegegebaar in de Ronde van Zwitserland

Redactie
| 2 reacties
Peter Sagan heeft verklaring voor zijn opvallende zegegebaar in de Ronde van Zwitserland
Foto: © photonews

Peter Sagan duldde geen concurrentie in de vijfde rit van de Ronde van Zwitserland. De wereldkampioen sprintte iedereen uit het wiel en pakte zo al zijn 14e (!) ritzege.

Sagan had bij het overschrijden van de finish nog genoeg tijd om achterom te kijken en een zegegebaar te maken. En dat deed Sagan ook (zie filmpje onderaan). De vraag kwam natuurlijk vanwaar dat opvallende zegegebaar kwam. Daar had de Slovaak een verklaring voor.

"Ik beeldde Tahiti uit", citeert HNB de tweevoudige wereldkampioen. "Een vriend met wie ik voor deze race trainde in Utah had dat tegen me gezegd - bij de volgende overwinning, in de Tour of in Ronde van Zwitserland, moet je dat doen. Dus heb ik het maar gedaan. Tahiti."

Maar Sagan was duidelijk in zijn nopjes met de zege. "Dit is het resultaat van teamwerk. Voor de start in Bex was afgesproken dat we alles of niets zouden spelen aan de finish. Het team offerde zich op voor mij, bracht me perfect naar de finish en we gingen ‘all in’ op het eind. Ik bleef geconcentreerd tot de laatste meter en maakte het af. Hier ben ik heel blij mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties