Katusha-renner Spilak schrijft op loodzware slotklim de koninginnenrit op zijn naam in Zwitserland

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Katusha-renner Spilak schrijft op loodzware slotklim de koninginnenrit op zijn naam in Zwitserland

Simon Spilak heeft een knappe overwinning aan zijn palmares toegevoegd. De Sloveen van Katusha was de sterkste in de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. Spilak ging er op de loodzware slotklim vandoor en finishte solo.

Twee Belgen slopen mee in de vroege vlucht. Tim Wellens (Lotto Soudal) had zich al enkele keren laten zien en kreeg het gezelschap van onder meer Baptiste Planckaert (Katusha). Maar de Truienaar, tegenwoordig wonend in Monaco, was de enige die overbleef van de aanvallers.

Tim Wellens begon als eenzame leider aan de zware slotklim. Maar met een bonus van amper 40 seconden zag het er niet goed uit. Hij werd dan ook al snel ingelopen door de voorwacht van het peloton. De eerste kilometers van de slotklim waren enorm steil en dus vielen er al meteen (opvallende) slachtoffers.

Pozzovivo over en out

Frank kon het tempo niet meer aan, net als gele trui Pozzovivo, die compleet wegzakte. Vooraan bleven ze op 10 kilometer van de streep met zijn drieën over. Spilak had met Taaramae nog één ploegmaat over, ook Dombrowski van Cannondale was nog goed mee.

Maar Spilak ging op 9 kilometer van de streep solo op zoek naar ritwinst. Dombrowski kreeg nog het gezelschap van Izagirre, maar het duo kwam niet meer tot bij de eenzame leider. De Spanjaard kwam nog erg dichtbij, maar Spilak mocht zegevieren op de loodzware klim. De Sloveen is ook de nieuwe leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties