Onfortuinlijke Lotto Soudal-renner revalideert verder: "Kon de eerste tien dagen bijna niet bewegen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Onfortuinlijke Lotto Soudal-renner revalideert verder: "Kon de eerste tien dagen bijna niet bewegen"

Een maand geleden kwam Lotto Soudal-renner Frederik Frison zwaar ten val in de eerste rit van de Vierdaagse van Duinkerke. Frison hield er tal van blessures aan over, maar is volop aan het revalideren.

Het blessurelijstje van Frison na zijn val in Duinkerke: een bekkenbreuk, drie gebroken ribben, twee gebroken dwarsuitsteeksels van de wervels, een gebroken heiligbeen en een beperkte klaplong. "De eerste tien dagen kon ik bijna niet bewegen", doet Frison zijn verhaal. "Pas veertien dagen na de val kon ik stilaan op krukken lopen."

"Anderhalve week later kon ik op mijn benen steunen en vanaf dan reed ik dagelijks een kwartiertje op de hometrainer. Dat hebben we verder opgebouwd tot een halfuur en achteraf heb ik een week op de rollen getraind. Een maand na de val ben ik dan voor het eerst opnieuw op de weg gaan fietsen", vervolgt Frison bij zijn team.

'Duurtrainingen tot drie uur'

"Ik zocht mooie wegen uit, met zo weinig mogelijk putten omdat het pijnlijk was om die schokken op te vangen. Momenteel werk ik duurtrainingen af tot drie uur. Dat kan relatief snel verlengd worden omdat ik nog kan terugvallen op een bepaalde basis. De volgende stap is het opbouwen van de intensiteit. Dat diep gaan op de fiets zal het meeste pijn doen."

Frison wil nog niet vastpinnen aan een bepaalde datum voor zijn comeback. "In juli zal ik met de ploeg op hoogtestage gaan naar Livigno. Het is moeilijk om nu al een exacte datum te plakken op mijn terugkeer in het peloton, dat hangt af van mijn vorderingen de komende weken. Het is jammer dat dit gebeurd is, maar ik kan het relativeren. Het had erger kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties