Colombiaans supertalent aan het feest in Oostenrijk, Vanmarcke moet leiderstrui afstaan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Colombiaans supertalent aan het feest in Oostenrijk, Vanmarcke moet leiderstrui afstaan

De vijfde etappe in de Ronde van Oostenrijk is gewonnen door de Colombiaan Miguel Angel Lopez. De 23-jarige Astana-renner loste iedereen op de steile slotklim. Sep Vanmarcke speelde zijn leiderstrui (logischerwijs) kwijt.

De vijfde etappe van donderdag bracht de renners door de Alpen naar de Kitzbüheler Horn. Een groepje met onder meer tweevoudige ritwinnaar Elia Viviani - die in Oostenrijk voor de Italiaanse selectie uitkomt - trok in de aanval, maar groot werd de voorsprong nooit.

Vanmarcke lost

Op de slotklim deed Katusha het werk voor de Est Rein Taaramäe. Door het hoge tempo kon Sep Vanmarcke niet meer volgen en speelde hij zijn leiderstrui kwijt. Het was uiteindelijk de amper 23-jarige Miguel Angel Lopez die in de aanval ging. Debesay kon nog even aansluiten, maar moest even snel lossen.

Lopez kwam solo aan en boekte een mooie zege. Een welgekomen overwinning na zijn pech en forfait tijdens de Ronde van Zwitserland. De leiderstrui is voor de Oostenrijker Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) die tweede eindigde in de rit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties