Lotto Soudal werkt aan de toekomst en legt twee renners langer vast

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal werkt aan de toekomst en legt twee renners langer vast

Lotto Soudal heeft woensdagavond het contract van twee renners verlengd. De jonge Jasper De Buyst blijft tot eind 2019 bij de Belgische WorldTour-ploeg, de 28-jarige Jelle Wallays blijft nog een jaartje langer in dienst bij het team van Marc Sergeant.

Wallays was duidelijk tevreden met zijn contractverlenging. "Er zijn weinig andere renners die een contract hebben tot eind 2020, dit doet echt deugd", klinkt het. "Het is een blijk van vertrouwen. Die zekerheid geeft me rust in mijn hoofd en dat zorgt voor betere prestaties."

"Ik was een laatbloeier en wordt nog steeds sterker en scherper. Binnen Lotto Soudal wil ik nog meer stappen vooruit zetten. Ik ben de ploeg dankbaar voor de kansen die ik krijg", aldus Wallays. En ook de 23-jarige Jasper De Buyst was in de wolken met zijn nieuwe overeenkomst.

"Ik voel dat er mogelijkheden zijn voor mij om door te groeien binnen de ploeg, dus ik ben heel tevreden met deze contractverlenging", zegt De Buyst. "Ik heb mijn plaats verworven in dit team en voel de appreciatie."

De Buyst was recent nog de beste in de Heistse Pijl. "Ik kijk enorm uit naar de komende twee jaar bij Lotto Soudal, ik voel me hier erg goed. Ik weet welke kansen voor mij kunnen zijn en wat me in andere gevallen te doen staat, dat kan het aantrekken zijn van de sprint of werken voor de ploegmaats in klassiekers. Die combinatie maakt het leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties