Sven Nys geeft BMC-ploeg advies na vreemde koerstactiek van woensdag

Redactie
| 10 reacties
Sven Nys geeft BMC-ploeg advies na vreemde koerstactiek van woensdag

Heel wat mensen fronsten woensdag de wenkbrauwen door de koerstactiek van BMC. In plaats van het initiatief aan Chris Froome en Team Sky te laten, reden de BMC'ers zich voor de slotklim helemaal 'in de vernieling'. Ook Sven Nys stelde er zich vragen bij.

"BMC heeft laten zien dat het klaar is. 'We nemen de handschoen op, nemen de koers in handen en willen het vandaag afmaken.' Dat is de insteek geweest", aldus Sven Nys. "Maar na zo'n sterke ploegprestatie van Sky in de openingstijdrit moet je op een totaal andere manier van start gaan. Je moet de ploeg van Froome proberen uit te putten en af te matten voor de laatste klim."

Het plan zou volgens Nys dus moeten zijn om Froome zijn ploegmaats kwijt te spelen. "Zo zit Froome heel snel geïsoleerd. En dan heeft BMC sterke pionnen die het verschil zouden kunnen maken. Nu is het omgekeerde gebeurd: Sky zat te wachten en nam de koers in handen op 15 km van de finish. Toen was er geen enkele BMC'er meer te zien."

"BMC kon ook winnen zonder de hele dag op kop te rijden"

BMC had dus slimmer moeten koersen. "BMC kon ook winnen zonder de hele dag op kop te rijden. Stel je voor dat er vandaag of morgen een stresssituatie is en de ploeg weer aan de bak moet. Elke keer verliest BMC dan een procentje en dat speelt in de kaart van Sky", vervolgt de Kannibaal van Baal bij Sporza.

Bij Team Sky hielden ze wellicht een goed gevoel over aan de rit. "Natuurlijk hebben ze bij Sky gisteren gelachen. Na de tijdrit had iedereen het al moeten weten. Ze hadden 4 man in de top 10, dat zegt heel veel. Probeer hen dus af te matten en dan is er misschien ergens een kans om het hen moeilijk te maken. Maar dat is gisteren uitgesteld", zegt Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties