Daar is Sagan weer! De wereldkampioen kleurt de Ronde van Polen net als deze toppers en Belgische talenten

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Daar is Sagan weer! De wereldkampioen kleurt de Ronde van Polen net als deze toppers en Belgische talenten

De Tour de France zit erop, maar de koers stopt niet. Er is zaterdag niet alleen de Clasica San Sebastian. Ook de Ronde van Polen start, met enkele ronkende namen op de deelnemerslijst.

Er is natuurlijk de terugkeer van Peter Sagan in het peloton. De wereldkampioen werd al na enkele ritten uit de Tour de France gezet na het intussen bekende sprintincident. Op Poolse bodem wil de Slovaak revanche nemen.

Nibali tegen de rest?

Veel topper stonden natuurlijk aan de start van de Tour, maar ook in de Ronde van Polen nemen enkele stevige klassementsmannen deel. Denk maar Vincenzo Nibali, Teejay Van Garderen of Wout Poels, vorig jaar nog meesterknecht van Chris Froome in La Grande Boucle. Thuisrijder Majka viert dan weer zijn wederoptreden nadat hij door een zware val opgaf in de Tour.

Belgische klimgeiten

Tot slot kijken we natuurlijk uit naar onze landgenoten. De beloftevolle Dylan Teuns etaleerde zijn supervorm met winst in de Ronde van Wallonië. Verder komen met Laurens De Plus en Floris De Tier nog twee aanstormende talenten aan de start. Zij maken zich op voor maar liefst 23 beklimmingen en 3 aankomsten bergop.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties