Het is op bij Nederlander van Team Sunweb: "Ik ben helemaal naar de klote"

Redactie
| 0 reacties
Het is op bij Nederlander van Team Sunweb: "Ik ben helemaal naar de klote"

Laurens Ten Dam is één van de renners die zich waagde aan de combinatie van de Giro met de Tour de France. Maar na enkele slopende weken en maanden is het op bij de Nederlander, die vandaag wel nog start in de Clasica San Sebastian.

Ten Dam heeft dit seizoen al heel wat koersdagen op de teller. "Alleen Vasil Kirijenka heeft meer wedstrijddagen gereden dan ik", vertelt de renner in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Laatst had ik het er over met mijn verzorger. In 160 dagen heb ik bijna 80 wedstrijddagen gereden. En oh ja, ik ben ook nog op drie trainingskampen geweest. Ja, dat is veel van huis en ook fysiek zwaar."

Na de Clasica San Sebastian is het tijd voor een rustperiode. "Ik ben helemaal naar de klote. Dat mag je best weten. Ik ben moe, slaap niet meer goed ’s nachts, dat zou je overtraindheid kunnen noemen. Nu is het tijd voor rust."

'Zuinig zijn'

In het najaar zal Tem Dan wel nog starten in de Ronde van Lombardije, maar hij wil ook zichzelf wat rust gunnen met het oog op volgend seizoen. "Ik zal niet veel meer rijden, ook met het oog op volgend seizoen. Als ik dan weer goed wil zijn, en dat wil ik graag, dan moet ik nu zuinig met mijn lichaam omgaan", besluit Ten Dam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties