Jonge BMC-Belg in topvorm: "Heb mijn kans met beide handen gegrepen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge BMC-Belg in topvorm: "Heb mijn kans met beide handen gegrepen"

De jonge Belg Dylan Teuns is momenteel in goede doen. In de Ronde van Wallonië kaapte hij twee ritten én het eindklassement weg, nota bene zijn eerste overwinningen bij de profs. Nu is het uitkijken naar de Ronde van Polen.

"Die eerste overwinningen deden zeker en vast heel veel deugd", opent Teuns in gesprek met Wielerkrant.be. "Zeker de eerste keer was er heel veel ontlading bij. Dat gebeurt natuurlijk ook maar één keer in je carrière. Of dit mijn doorbraak is? De Waalse Pijl was natuurlijk ook al fantastisch en eigenlijk is het nu al een heel mooi seizoen."

'Sneller recupereren'

Nu is het uitkijken naar de Ronde van Polen, die vandaag begint. "Het waren vijf pittige dagen, maar ik heb hier vrijdag wat losgereden. Als je in topconditie bent, recupereer je sneller", zegt de BMC-renner, die af en toe zijn eigen kans hoopt te gaan. "Ik ben er nog niet zeker van, maar het zou wel best kunnen dat ik heel lang mag wachten en dat we dan kijken hoe ik me voel."

Na zijn overwinning in de Ronde van Wallonië zal de focus ook wat meer op rittenkoersen liggen. "Je hebt de focus in het voorjaar op klassiekers. Maar daarnaast moet je ook in andere koersen goed zijn. Dan zijn die rondes ideaal. In de Giro heb ik ook geprobeerd om voor etappes te gaan., maar vlak voor de Giro ben ik ziek geworden. Maar je moet nog natuurlijk andere doelen hebben. Zulke wedstrijden zijn ideaal en ik heb mijn kans met beide handen gegrepen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties