Michal Kwiatkowski is na ijzersterke Tour de beste in de Clasica San Sebastian

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Michal Kwiatkowski is na ijzersterke Tour de beste in de Clasica San Sebastian

De Clasica San Sebastian is gewonnen door de Pool Michal Kwiatkowski. De renner van Team Sky vloerde Tony Gallopin en Bauke Mollema in een sprint met vijf. Voor Kwiatkowski een geweldige zege na zijn Tour in functie van Chris Froome.

Zeven renners trokken er samen op uit in het Baskenland. Jon Ander Insausti (Bahrain-Merida), Christoph Pfingsten (BORA-Hansgrohe), Loïc Chetout, Matthias Le Turnier (allebei Cofidis), Mickaël Delage (FDJ), Imanol Erviti (Team Movistar) en Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin) waren hun namen. Maar onder invloed van Team Sky kwam alles opnieuw bij elkaar op 50 kilometer van de meet.

Daarna trokken 15 renners - met onder meer Jelle Vanendert en Pieter Serry - in de aanval. Maar ook die groep werd gegrepen door het peloton, al hield de Italiaan Gianni Moscon (Team Sky) het nog het langste uit. Zijn kaars was op iets meer dan 10 kilometer van de streep uit. Op de Murgil Tontorra, de laatste beklimming van de dag, trok Jelle Vanendert (Lotto Soudal) meteen in de aanval.

Landa trekt door

Maar daarna ontbond Mikel Landa (Sky) zijn duivels. Gallopin was de enige die kon volgen, ook Bauke Mollema sloot aan. In het vlakke gedeelte kwamen ook nog Giro-winnaar Tom Dumoulin en Michal Kwiatkowski aansluiten. Het werd een sprint met vijf en daarin vloerde Kwiatkowski zijn metgezellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties