Niet Chris Froome, maar wel déze renner was volgens Michel Wuyts de 'beste renner van de Tour'

Redactie
| 0 reacties
Niet Chris Froome, maar wel déze renner was volgens Michel Wuyts de 'beste renner van de Tour'
Foto: © photonews

De suprematie van Team Sky was in de afgelopen Ronde van Frankrijk bijzonder groot. Chris Froome zijn ploeg reed een dijk van een koers om zo de Brit aan een vierde eindzege in de Tour te helpen. Michel Wuyts verkoos dan ook niet Chris Froome, maar wel een ploegmaat als beste renner van de Tour.

En nee, het is ook niet Mikel Landa, maar wel Michal Kwiatkowski. De Pool, tevens winnaar van de Strade Bianche dit jaar, fungeerde in een rol als meesterknecht voor Froome. "Bij het falen van Henao kom ik bij het fenomeen Michal Kwiatkowski uit", zegt Wuyts in HLN. "De Pool is in grote mate de grondlegger van de vierde van Froome."

"Kwiatkowski was intussen met Froome drie keer naar Venus en terug gereden"

"Onverzettelijk in het labeur, fenomenaal in het herstel en op een haar na winnaar van de tijdrit in Marseille", aldus de Sporza-commentator. "Naar mijn oordeel was dat de rit van de waarheid. Bodnar had er een week rust opzitten, Kwiatkowski was intussen met Froome drie keer naar Venus en terug gereden."

"De stelling is riskant, maar ik poneer ze toch: niet Froome, maar Kwiatkowski was de beste man in deze Tour", waagt Wuyts zich aan een opvallende uitspraak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties