Mathieu van der Poel heeft zijn 11e van het seizoen beet, al beperkt wereldkampioen Wout Van Aert de schade

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel heeft zijn 11e van het seizoen beet, al beperkt wereldkampioen Wout Van Aert de schade
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft zijn elfde overwinning van het seizoen beet. In Ruddervoorde had de Nederlander nauwelijks één ronde nodig om het verschil te maken. Wout Van Aert finishte als tweede, al hield hij in de laatste ronden zijn achterstand status quo.

De toppers waren goed weg in Ruddervoorde, Quinten Hermans ging als eerste door de eerste bocht. Maar de vogel was al na één ronde gaan vliegen. Na de zandstrook in het slot van de eerste ronde trok Mathieu van der Poel door, Wout Van Aert volgde op enkele seconden.

Bye bye Mathieu

Het werd opnieuw een onemanshow van de Nederlander, die zijn voorsprong op Van Aert steeds groter zag worden. Het enige dat nog misschien roet in het eten kon gooien, was de regen die net na halverwege de cross kwam. Het deerde van der Poel weinig, die ongestoord zijn solo kon verderzetten.

Van der Poel ging met een comfortabele voorsprong de laatste ronde in en had ruim de tijd om het zegegebaar te maken. Wout Van Aert eindigde als tweede op een kleine 10 seconden. Woensdag volgt er al een nieuwe cross. Dan trekt het veldritpeloton naar de Koppenberg in Oudenaarde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties