Wereldkampioen Van Aert positief na Ruddervoorde en toch: "Ik heb die hoop al lang begraven om daar potten te breken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wereldkampioen Van Aert positief na Ruddervoorde en toch: "Ik heb die hoop al lang begraven om daar potten te breken"
Foto: © photonews

Wout Van Aert moest zich in Ruddervoorde opnieuw neerleggen bij de dominantie van een sterke Mathieu van der Poel. Toch was de conclusie achteraf erg positief bij Van Aert, die op zo'n 10" eindigde.

"Ik bleef in de eerste zandstrook achter Quinten Hermans steken", vertelde Van Aert na afloop bij Sporza. "Als ik Mathieu zijn wiel niet kan houden, dan is het moeilijk en bouwt hij telkens een voorsprong uit. Voor mij is het positief dat ik hem de hele cross onder druk heb kunnen zetten."

"Dat ik geklopt word, is geen nieuws"

Van Aert houdt er dus een positief gevoel aan over. "Naar mijn gevoel was dat één van de eerste keren. Dat probeer ik te onthouden. Dat ik geklopt word, is geen nieuws. Maar dat ik het hem moeilijker heb gemaakt en het gevoel beter is, is zeker positief."

Woensdag volgt er al een nieuwe wedstrijd op de Koppenberg. "Ik heb die hoop al lang begraven om daar potten te breken", lacht Van Aert. "Zoals Mathieu nu rijdt, kan hij op elk parcours makkelijk het laken naar zich toe trekken. Op de Koppenberg zal dat niets anders zijn", weet de wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties