Meersman: "Van der Poel? Zet mijn dochter van zeven in de materiaalpost en hij zou ook winnen"

Redactie
| 7 reacties
Meersman: "Van der Poel? Zet mijn dochter van zeven in de materiaalpost en hij zou ook winnen"
Foto: © photonews

Gianni Meersman is nu al twee maanden de nieuwe ploegleider van veldritteam Marlux-Napoleon Games. Daar heeft hij als ploegleider meer werk dan als hij Mathieu van der Poel zou begeleiden.

Voor de renners van Marlux-Napoleon Games is het vooral mikken op een podiumplek. Winst is moeilijk met mannen zoals Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. "Of het frustrerend is dat we niet meedoen voor winst bij de mannen? Het is de realiteit", aldus Meersman bij HLN.

Uitdaging?

"Natuurlijk zou het fijn zijn om een keer ploegleider te zijn van Mathieu van der Poel. Maar anderzijds: waar is dan de uitdaging? Zet mijn dochter van zeven in de materiaalpost en hij zou ook winnen. Ik zeg onze renners dat ze moeten doen alsof Van der Poel en Van Aert niet bestaan, die twee zijn toch onbereikbaar."

Het blijft dus meedoen voor een podiumplek. "Maar ik wil wel dat ze vol koersen voor het podium. Op dat vlak ben ik vandaag tevreden: Michael is misschien wat te euforisch geweest en had dat halve rondje niet op kop moeten rijden, maar het siert hem dat hij inzet toont en dat hij niet sleept. Dat soort goesting wil ik zien", besluit Meersman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties