Mathieu van der Poel ziet sterke Wout Van Aert de overwinning pakken in Bredene

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 43 reacties
Mathieu van der Poel ziet sterke Wout Van Aert de overwinning pakken in Bredene
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft de cross in Bredene naar zijn hand gezet. Van Aert kwam solo aan, zijn grote concurrent Mathieu van der Poel maakte te veel foutjes en wist al snel dat de zege niet voor vandaag zou zijn.

Na zijn tweede plaats van gisteren - en toch wel lichte uithaal naar sommige concurrenten - had Wout Van Aert er opnieuw zin in. Het duurde amper een ronde of de wereldkampioen en grote rivaal Mathieu van der Poel hadden een mooie voorsprong te pakken. We kregen dus opnieuw een wedstrijd in de wedstrijd.

Pech voor Mathieu

Maar de Nederlander maakte te veel foutjes en moest een gat laten. Grote concurrent Van Aert had in geen tijd een voorsprong van 35 seconden. En die voorsprong liep zelfs uit tot 50". Van Aert ging ook eens tegen de grond, maar van der Poel had halverwege de wedstrijd de strijd om de overwinning al wat opgegeven.

Van Aert mocht de rest van de wedstrijd alleen op kop rijden en reed autoritair naar de overwinning. In de achtergrond liet van der Poel onder meer broer David achter op weg naar de tweede plek. Voor Van Aert was het zijn derde zege in Bredene. Van der Poel finishte op anderhalve minuut van de winnaar. Quinten Hermans (Telenet Fidea) vervolledigde het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties