Revelatie en boerenzoon Frederik Backaert legt uit waarom hij slechts voor één seizoen bijtekende bij Wanty-Groupe Gobert

Redactie
| 1 reacties
Revelatie en boerenzoon Frederik Backaert legt uit waarom hij slechts voor één seizoen bijtekende bij Wanty-Groupe Gobert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Frederik Backaert is ongetwijfeld één van de Belgische revelaties van 2017. De renner van Wanty-Groupe Gobert liet zich vooral in de Tour de France opmerken door zijn aanvalslust.

Nog voor de Tour verlengde Backaert zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert. "Of ik andere voorstellen gehad heb? Er zijn gesprekken geweest, maar ik wou graag tekenen voor de Tour", zegt Backaert. "Of ik daar nu spijt van heb? Neen. In principe was het beter geweest na de Tour, maar dat zijn vijgen na Pasen. Ik kon net zo goed in de eerste rit gevallen zijn en je tekent altijd wel om zekerheid te hebben."

'Voorstel voor twee jaar'

En toch verlengde Backaert met slechts één seizoen bij het team van Hilaire Van der Schueren. Waarom? "Om een mogelijkheid open te laten. Er was een voorstel voor twee jaar, maar gezien mijn leeftijd en ambities heb ik voor één seizoen gekozen. Ik wil altijd hogerop en wil elk jaar een stapje vooruit zetten. Ik ben een gestage groeier."

"Als er dit jaar weer een stap voorwaarts volgt, dan zien we wel wat er uit de bus komt. Als ik niet meer groei, dan zal het als knecht zijn. Wat een goeie stap dan is? Winnen is niet voor iedereen weggelegd", besluit Backaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties