Twee mogelijke oorzaken voor mindere prestatie van Lars van der Haar in Loenhout

Redactie
| 7 reacties
Twee mogelijke oorzaken voor mindere prestatie van Lars van der Haar in Loenhout
Foto: © photonews

Voor Lars van der Haar was de Azencross in Loenhout geen voltreffer. De veldrijder van Telenet FIdea werd slechts 17e. Maar van der Haar is bovendien niet helemaal topfit. Hij heeft verhoogde waarden die de Ziekte van Pfeiffer veroorzaken én kampt opnieuw met pijn aan de schouder.

"Mijn schouder was wel serieus uit de kom deze keer", vertelt Lars van der Haar bij Wielerflits. "Ik kreeg hem er nauwelijks terug in. Het doet ook heel veel pijn. Er is hier door een arts naar gekeken, die heeft me gezegd dat de schouder weer in de kom zat. Nu heb ik een mitella om en ga ik snel naar huis. Vanavond kijkt de masseur er nog naar en morgen ga ik bij de fysiotherapeut lang."

Maar ook de bloedwaarden van de Nederlander zijn niet goed. "Ik was weer niet top. Daardoor maak ik ook die fouten, omdat ik niet fit ben. Na de cross in Namen hadden we wat gevonden voor mijn mindere optredens van de laatste tijd. Uit onderzoek bleek dat de waarden van het Epstein-Barr-virus (wat de Ziekte van Pfeiffer veroorzaakt, red.) in mijn bloed erg hoog waren."

Pfeiffer

"De dokter vertelde dat ik als kind al eens de Ziekte van Pfeiffer heb gehad. Ik ben echter in contact geweest met iemand die het nu heeft, waardoor de weerstand weer opspeelt en ik daardoor iets minder kan zijn. We dachten dat het verdwenen was en in Zolder leek dat ook het geval te zijn."

Maar van der Haar wil zich daar niet achter verstoppen. "Ik wil geen voorbarige conclusies trekken. Het feit ligt er dat de bloedwaardes niet helemaal in orde zijn en dat het de laatste tijd wat minder gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties