'Vlaamse Valverde': "De weg is nog heel lang, hopelijk kan ik het Valverde lastig maken"

Redactie
| 1 reacties
'Vlaamse Valverde': "De weg is nog heel lang, hopelijk kan ik het Valverde lastig maken"

De Belgische revelatie van 2017 was ongetwijfeld BMC-renner en Limburger Dylan Teuns. Teuns maakte vooral tijdens de zomer indruk door de Ronde van Wallonië, de Ronde van Polen en de Arctic Race of Norway te winnen.

In 2017 werd hij ook tweede in de Waalse Pijl. En daar wil hij opnieuw goed zijn. "Mijn eerste doel zijn de Ardense klassiekers, van de Brabantse Pijl tot Luik-Bastenaken-Luik", vertelt Teuns in gesprek met Sporza. "Die laatste zou ik natuurlijk het liefste winnen. Dat zou een droom zijn."

Valverde

Teuns wordt wel eens vergeleken met Alejandro Valverde, ongetwijfeld één van de grootste concurrenten voor de Ardennenklassiekers. "De weg is nog heel lang om zoals Valverde te worden. Ik heb nu wel al de ervaring van podium te kunnen rijden. Het zal van de vorm afhangen. Hopelijk kan ik het Valverde dan lastig maken."

Bovendien denkt de BMC-renner ook al aan Innsbruck. "Dat WK zit al in mijn hoofd", klinkt het. Al weet Teuns nog niet welke Grote Rondes hij rijdt. "Voor het werk in de Grote Rondes kom ik nog tekort. Ik moet nog werken op het hooggebergte en mijn tijdritten zullen altijd een zwak punt blijven. Maar een rit in een Grote Ronde is ook al mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties