Debutant Toon Aerts doet ambitie voor WK uit de doeken én: "Niet van het traditionele recept afstappen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Debutant Toon Aerts doet ambitie voor WK uit de doeken én: "Niet van het traditionele recept afstappen"
Foto: © photonews

België heeft komende zondag in Valkenburg enkele kanshebbers voor een medaille. Toon Aerts is één van die renners. Hij zal alvast niet defensief rijden op zijn eerste WK bij de profs.

"Het lijkt mij wel duidelijk dat er slechts één kopman is", vertelt Toon Aerts bij zijn team. "Enkel Wout is ertoe in staat om Mathieu te kloppen en dat is het belangrijkste op een WK. We moeten hem daarbij als Belgische ploeg steunen. Als Mathieu er een 'bonk' op geeft, moeten wij als Belgen proberen om dat gat zo klein mogelijk te houden. We mogen hem niet zomaar laten rijden.

Van Aert en van der Poel zijn de topfavorieten. De strijd om de derde medaille ligt open. "Het wordt wellicht een duel en daarna zijn er veel kanshebbers op een medaille. Ik hoop erop. Ik vind hier een parcours dat me ligt en ik heb al een paar keer op het podium gestaan in de Wereldbeker het voorbije seizoen, dus ik zou op het WK ook graag op het podium staan."

"Het is mijn beste optie om hen proberen te volgen"

Aerts gaat de grote twee meteen proberen te volgen. "Kijk, op een WK zullen ze wellicht nog iets sneller rijden in de eerste ronde dan op andere crossen, maar als ik er over nadenk, is het mijn beste optie om hen proberen te volgen", zegt de renner van Telenet Fidea.

"Andere renners gaan zich ook opblazen wellicht, ik misschien ook. Dat weet je niet, maar ik ga niet van het traditionele recept afstappen met het risico dat ik dan in de achtergrond verzeil en door fouten van anderen niet kan opschuiven. Neen, ik probeer te volgen en dan zien wel wel waar ik eindig. Hopelijk op het podium", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties