"Hopelijk staat het geluk aan mijn zijde en dan kan ik misschien meedoen voor het podium"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
"Hopelijk staat het geluk aan mijn zijde en dan kan ik misschien meedoen voor het podium"
Foto: © photonews

Valkenburg is een parcours waar onze landgenoot Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) bijna altijd goed presteert. Hij is zondag dan ook één van de outsiders voor een medaille.

"Hoe ik naar dit WK heb toegeleefd? Een beetje zoals de afgelopen jaren", vertelt Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "Ik heb vorige week redelijk veel getraind. De voorbije jaren deed ik dat ook en dat draaide telkens goed uit. Ik hoop dat dat dit jaar ook zo is."

Sterkste wint

Vanthourenhout presteert altijd sterk in Valkenburg. Wat zei de parcoursverkenning? "Ik denk dat het tegen zondag enkel nog zal verslechteren. Het zal ieder voor zich worden en de sterkste zal zondag winnen. Dit parcours ligt me, maar normaal wordt deze omloop in oktober gereden. Al zijn de hoogtemeters echt iets voor mij. Dat doe ik echt graag."

"De voorbije twee weken reed ik heel goed, dus ik mik wel op de top vijf"

De West-Vlaming mikt op een plek bij de eerste vijf. "Het is moeilijk te voorspellen. De voorbije twee weken reed ik heel goed, dus ik mik wel op de top vijf. In Hoogerheide was het goed. Ik voel me eigenlijk al heel goed sinds de stage en dat vertaalde zich zondag in een podiumplek. Zo kon ik met een goed gevoel naar het WK toeleven."

"Als ik zondag na een goede wedstrijd over de finish kom, zal ik tevreden zijn. Het zal wat afhangen van verschillende factoren zoals de vorm van de dag en pech. Hopelijk staat het geluk aan mijn zijde en dan kan ik misschien meedoen voor het podium", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties