Wout Van Aert zelfzeker voor WK: "Ik zal niet verrast zijn als ik zondag win"

Redactie
| 45 reacties
Wout Van Aert zelfzeker voor WK: "Ik zal niet verrast zijn als ik zondag win"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is zondag de grote uitdager van Mathieu van der Poel en kan voor een derde wereldtitel op rij gaan in Valkenburg. "Ik zal in de beste conditie van het seizoen aan de start komen", zegt Van Aert.

"In tegenstelling tot vorig jaar heb ik deze keer een rustige voorbereiding gehad", opent Van Aert bij Sporza. "Ik heb dit jaar geen blessures gehad in de aanloop naar het WK. Ik voel me rustiger en ben beter in conditie. Ik denk dat veel mensen verwachten dat er weinig spanning zal zijn en Mathieu zal voortzetten wat hij heel het seizoen al doet."

Maar Van Aert zal zich natuurlijk volledig geven. "Ik ben echter niet iemand die mij er zo maar zal bij neerleggen. Ik heb hier hard voor gewerkt en de ambitie is om hem te kloppen natuurlijk. Ik zal in de beste conditie van het seizoen aan de start komen. De laatste weken heb ik geïnvesteerd in het WK, waardoor ik niet altijd op mijn best was in de andere wedstrijden. De vorm voel ik nu wel komen."

3 op 3?

Voor de huidige wereldkampioen kan het zijn derde op rij worden. "De overwinningen in de afgelopen 2 wereldkampioenschappen geven wel een bepaalde rust. Ik heb niet het gevoel dat ik zondag iets kan verliezen, want het zou geen schande zijn dat Mathieu wint. Ik ben natuurlijk wel ambitieus en zal niet verrast zijn als ik zondag win. Ik geloof dat ik hem kan kloppen", klinkt het zelfzeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties