"Als Mathieu in de Strade Bianche zou starten, zou hij dat ook kunnen"

Redactie
| 25 reacties
"Als Mathieu in de Strade Bianche zou starten, zou hij dat ook kunnen"
Foto: © photonews

Wout Van Aert toonde dat hij met de beste kon wedijveren in de Strade Bianche. En dat smaakt uiteraard naar meer. De veldrijders tonen zich de laatste tijd steeds meer op de weg.

Vrijdag was Van Aert nog zenuwachtig voor de persconferentie tussen Sagan en Kwiatkowski; een dag later zullen die twee hun ogen hebben gefronst door de regenboogtrui van het veld. "Vroeger was het niveau in het veld heel anders dan op de weg", vertelt Van Aert in HLN. "De weg is nog altijd veel groter en telt veel meer toppers, maar vandaag halen de beste crossers ook een hoog niveau. Als Mathieu in de Strade Bianche zou starten, zou hij dat ook kunnen."

"Op dit moment drijf ik ongetwijfeld nog altijd op mijn goede vorm van het WK"

Zelf weet Van Aert niet wat er nog in de tank zit de komende weken. "We zijn nog altijd bezig met een experiment. Het kan perfect zijn dat dit mijn beste periode is. Op dit moment drijf ik ongetwijfeld nog altijd op mijn goede vorm van het WK. Wat de komende wedstrijden gaan geven, weet ik niet, maar ik vrees dat koersen vanaf nu niet meer hetzelfde zal zijn..."

Na zaterdag kent iedereen - in het peloton op de weg nu ook - Van Aert. "Ik heb mezelf iets aangedaan", lacht Van Aert. "Ik vrees dat ik de komende weken in een storm terecht ga komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties