BMC komt met update over kopman Tejay Van Garderen na aanrijding tegen auto

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
BMC komt met update over kopman Tejay Van Garderen na aanrijding tegen auto
Foto: © photonews

Een pijnlijke openingsdag voor BMC in Parijs-Nice. Het zag kopman Tejay Van Garderen uitvallen, nadat die tot twee keer toe ten val was gekomen. Al bij al valt de schade nog mee bij de Amerikaan.

Van Garderen kwam tot twee keer toe ten val. Hij liep daarbij een verstuikte nek op, volgens ploegdokter Michel Cerfontaine. "Tejay werd meteen naar het ziekenhuis gebracht", vertelt de BMC-dokter. "Op de X-rays was er een verstuikte nek te zien, maar gelukkig liep hij geen breuken of een hersenschudding op. Normaal gezien kan hij binnen 3 of 4 dagen opnieuw fietsen."

Het was volgens de Amerikaan de tweede valpartij die hem de das omdeed. Van Garderen reed tegen een ploegwagen aan. "Ik had na mijn eerste val problemen om mijn ketting erop te leggen. Ik lag voor ik het wist opnieuw op de grond toen ik bekeek wat de schade aan mijn fiets was. Ik was hard tegen een gestopte auto gecrasht."

Pijn in rug en nek

"Ik kon moeilijk ademen en had pijn in mijn rug en nek, waardoor ik niet rechtop kon zitten. Maar na enkele minuten in de ambulance besefte ik dat het niet zo erg was. Gelukkig heb ik geen breuken opgelopen. Al ben ik erg teleurgesteld, want mijn vorm was goed na de Ronde van de Algarve."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties