Geen nieuwe zege voor Quick-Step Floors, Groenewegen aan het feest in Parijs-Nice

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Geen nieuwe zege voor Quick-Step Floors, Groenewegen aan het feest in Parijs-Nice
Foto: © photonews

De tweede rit in Parijs-Nice is gewonnen door de Nederlander Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo). Hij was sneller dan Elia Viviani (Quick-Step Floors) en André Greipel (Lotto-Soudal).

Net als in de openingsrit van zondag was België vertegenwoordigd in de kopgroep vooraan, al duurde het een tijdje voor die tot stand kwam. Eeuwige aanvaller Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en Belgisch kampioen Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) kregen het gezelschap van vier andere renners. Maar het peloton liet het zestal niet zomaar begaan. 

Groupama-FDJ en Quick-Step Floors zorgden ervoor dat de voorsprong nooit echt groot werd. Zij wilden dan ook een massasprint voor respectievelijk gele trui Arnaud Démare en Elia Viviani. 

Démare nog steeds leider

Machado en Boaro waren de laatste twee vluchters die ingelopen werden en de verwachtte massasprint kwam er. Groenewegen kwam al vrij vroeg op kop, maar hield zijn inspanning erg lang vol. Viviani kwam er net als Greipel niet meer voorbij en zo heeft de Nederlander alweer een mooie zege beet. Démare blijft de leider in de Franse rittenkoers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties