Roger De Vlaeminck geeft Wout Van Aert advies: "Dan kan hij de beste Belgische wegrenner worden"

Redactie
| 14 reacties
Roger De Vlaeminck geeft Wout Van Aert advies: "Dan kan hij de beste Belgische wegrenner worden"
Foto: © photonews

Dat Roger De Vlaeminck fan is van Wout Van Aert is een understatement. 'Mister Paris-Roubaix' genoot dan ook met volle teugen van de Strade Bianche, al had Van Aert volgens De Vlaeminck kunnen winnen.

De Vlaeminck combineerde zelf de weg met het veld en geloofde er ook in bij Van Aert. HIj zag Van Aert zaterdag winnen op 20 kilometer van de streep. "Godverdomme, hij heeft wat te veel op kop gereden hé, da kieken" was De Vlaeminck na de wedstrijd rechtuit zoals altijd in HLN.

"Ik zag hem op 65 kilometer van Siena al constant het voortouw nemen. Dju, vent. Ik heb het hem nochtans al gezegd. Maar 't is geen 'avance'. Ik deed dat niet. Je moét niet op kop rijden in je eerste grote koers als je zo jong bent. Sagan, Van Avermaet, Kwiatkowski... Zíj moeten het initiatief nemen! Nogmaals: hij was de sterkste, hij had kunnen winnen. Maar eerlijk gezegd: het geeft ook niet, hoor. Dat mag. Hij kan er alleen maar uit leren." 

"De enige twee van het veld ook die op de weg een topcarrière kunnen uitbouwen"

​Van Aert toonde dat het op de weg ook kan voor een crosser en zal er ongetwijfeld nog wat fans bij krijgen. "Van Aert en Van der Poel - ik denk dat Mathieu op het puntje van zijn stoel zal hebben gezeten, 't zal zeker geknaagd hebben - zijn meer dan alleen maar topcrossers", vervolgt De Vlaeminck.

"De enige twee van het veld ook die op de weg een topcarrière kunnen uitbouwen. Nys heeft het geprobeerd, maar zelfs híj is er nooit in geslaagd. Ik herhaal: als Wout zich goed blijft soigneren en zijn winteractiviteit beperkt tot een cross of vijftien, wordt hij op termijn de beste Belgische wegcoureur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties