Tom Boonen: "Had Wout de ballen aan zijn lijf gehad die hij zo vaak toont in het veld, had hij daar kunnen winnen"

Redactie
| 25 reacties
Tom Boonen: "Had Wout de ballen aan zijn lijf gehad die hij zo vaak toont in het veld, had hij daar kunnen winnen"
Foto: © photonews

De prestatie van Tiesj Benoot in de Strade Bianche was indrukwekkend, maar die van Wout Van Aert was dat evenmin. Dat zag ook Lotto Soudal-adviseur Tom Boonen.

Beide renners maakten indruk in de Toscaanse klassieker. "Even sterk zaterdag: de prestatie van Wout van Aert", vertelt Boonen in HLN. "Ook hij imponeerde al in de Omloop. Had hij de 'ballen aan zijn lijf' gehad die hij zo vaak toont in het veld, had hij daar kunnen winnen. Nu zat dat er, naar mijn gevoel, veel minder in. Keigoed gereden, maximaal geoogst."

'Tankske leeg'

"Ik denk dat hij heel blij zal zijn geweest dat hij boven was op de Piazza del Campo in Siena. De streep had geen tien meter verder mogen liggen. 'Tankske' helemaal leeg: da's goed, jom. Uit ervaring weet ik dat het de voorbode kan zijn voor meer en beter. Voor supervorm."

Al weet Boonen niet hoe lang Van Aert dit nog kan volhouden. "De enige vragen die nu rijzen zijn: hoe ver reikt zijn crossconditie nog dit voorjaar? En waar komt hij straks uit in de langere wedstrijden, de echt grote klassieke Monumenten? Hoe dan ook gaat hij daar met véél meer zelfvertrouwen naartoe dan veel andere jongens. Dat streepje voor nemen ze hem niet meer af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties