Europese kampioen sprint sneller dan Nacer Bouhanni in Ronde van Valencia

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Europese kampioen sprint sneller dan Nacer Bouhanni in Ronde van Valencia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in lijn in de Ronde van Valencia is gewonnen door de Italiaan Matteo Trentin (Mitchelton-Scott). De Europese kampioen bleef Nacer Bouhanni (Cofidis) en Ben Swift (Team Sky) voor. Edvald Boasson Hagen blijft leider.

Na de openingstijdrit van woensdag kwamen de sprinters donderdag aan hun trekken in de Ronde van Valencia. Hoewel de etappe naar Alicante eigenlijk allesbehalve biljartvlak was. De sprintersploegen deden hun werk, al kon favoriet Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) zijn kansen niet verdedigen.

De Nederlandse sprintbom werd eerder in de etappe gelost, maar kwam met dank aan zijn ploegmaats terug vooraan te zitten. In de laatste hectometers zat Groenewegen niet genoeg vooraan om aanspraak te maken op de zege. In de sprint zelf klopte Trentin de Fransman Bouhanni en de Brit Swift. 

Boasson Hagen leider

Er eindigden geen Belgen in de top 10. Greg Van Avermaet was de eerste landgenoot op een 32e plek. De Noor Edvald Boasson Hagen blijft ook na de eerste rit in lijn leider in de Spaanse rittenkoers. Vrijdag en zaterdag wachten er twee aankomsten bergop voor het peloton in de Ronde van Valencia. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties