Het beste uit DNA Nys: "Liever een frietje dan havermout" en "Nog nooit zo'n koud gehad op mijn fiets"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties

Ook in de donker, koude en regen moet Thibau Nys gaan trainen

Het beste uit DNA Nys: "Liever een frietje dan havermout" en "Nog nooit zo'n koud gehad op mijn fiets"
Foto: © photonews

Woensdagavond was er opnieuw een aflevering van het tweede seizoen van DNA Nys op Eén. In aanloop naar de kampioenschappen beseft Thibau dat de kou hem parten speelt.

"Fris aan de vis, hé", aldus Sven Nys bij een ochtendtraining door het Hageland, enkele dagen voor het BK in Kruibeke. "Zo voel ik me op mijn best. Als ik 's morgens net gegeten heb en meteen kan gaan fietsen. Beste moment van het jaar. Als de damp uit je mond komt bij het fietsen. Daar bestaat uw leven uit als je niet meer naar het school moet. Opstaan, fietsen, eten, liggen en slapen."

"En F.C. De Kampioenen kijken", vult zoon Thibau aan, die daarna ook een frietje boven havermout met honing verkiest. Maar leuk is het leven van een veldrijder niet altijd, want kou en regen horen er ook bij. Thibau 'sterft' dan ook bij een avondtraining achter de brommer als voorbereiding op het WK in Bogense. 

Koud en nat... 

"We hebben de laatste weken een extra training achter de brommer toegevoegd. Met het oog op de kampioenschappen. Om wat meer snelheid te creëren. Ik offer mij dan ook op", zegt Sven. "Ook als het koud is of sneeuwt. Dat maakt me allemaal niet uit."

"Dit is niet meer normaal", antwoordt Thibau terwijlt hij bevriest van de kou. "Ik heb nog nooit zo'n kou gehad op mijn fiets. Mijn vingers, jongen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb een brain freeze, gewoon van de koude."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties