Jasper Stuyven gaat zeker niet defensiever koersen: "Schrijf maar op: ik zal er staan"
Redactie
| 4 reacties

Jasper Stuyven met ambitie naar het nieuwe seizoen in 2019

Jasper Stuyven gaat zeker niet defensiever koersen: "Schrijf maar op: ik zal er staan"
Foto: © photonews

Jasper Stuyven rijdt in de Ster van Bessèges zijn eerste wedstrijd van het nog prille wielerseizoen. De Leuvenaar heeft op zijn palmares al 6 overwinningen staan, maar dat lijstje hoopt hij snel aan te dikken.

Stuyven heeft zich de laatste weken en maanden meer toegelegd op zijn sprint. "Ik zal door die sprinttrainingen niet minder goed zijn in de klassiekers", vertelt Stuyven in Het Nieuwsblad. "Integendeel, die specifieke sprinttrainingen zijn ook goede intervaloefeningen. Dit is een plan dat in mijn ogen niet kan mislukken. Ik ga uit van een én-én-verhaal."

En dus is de renner van Trek-Segafredo ambitieus. "Schrijf maar op: ik zal er staan in de klassiekers", klinkt het vol vertrouwen. "Hopelijk ben ik zelfs nog wat beter dan vorig jaar. Vorig jaar eindige ik tiende in Sanremo, nu denk ik dat ik zeker top vijf waard ben.”

6 overwinningen

Stuyven was vorig seizoen de meest regelmatige renner van het voorjaar. Het ontbreekt hem echter wel nog aan een grote vis. Bovendien staan er nog 'maar' 6 overwinningen op zijn palmares. "Ik hoop snel de kaap van tien te ronden. Mijn verbeterde sprint moet me daar bij helpen, maar ik ga niet defensiever koersen. Ik weet dat het een van mijn sterktes is dat ik in het slot van een koers hard alleen kan rijden."

"Stel dat ik in een klassieker met zes voorop geraak, zal ik niet enkel gokken op mijn sprint. Ik blijf aanvallen. Het voordeel is dat ik vanaf nu twee opties heb: aanvallen en sprinten. De voorbije jaren dacht ik dat ik die opties had, maar eindigde ik in de sprint met zes toch maar als derde of vierde", besluit Stuyven. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties